Rots en Water

Vanaf 1 november 2014 zijn wij een Rots en Water School geworden. 

Alle toenmalige leerkrachten hebben een tweedaagse training Rots & Water Basisschool Schoolbreed gevolgd. Het nieuwe programma ‘Rots & Water Basisschool Schoolbreed’ bevat een vloeiende leerlijn van de sociaal-emotionele ontwikkeling voor alle kinderen op de Basisschool. Op eenvoudige, plezierige en speelse wijze begeleiden wij kinderen in de ontwikkeling van belangrijke sociale- en communicatievaardigheden. Het programma start bij de kleuters en volgt het kind tot en met groep 8. De nieuwe leerkrachten krijgen een training van de bestaande leerkrachten om de doorgaande leerlijn te waarborgen.

Ervaringen van kinderen die al Rots en Water hebben gevolgd:

"Rots en Water vond ik heel erg leuk.  Ik heb er heel veel van geleerd om jezelf te concentreren.  Omdat ik het soms moeilijk vond op te letten.  Nu kan ik het al beter."

"Ik heb ook geleerd hoe ik mezelf kan verdedigen als het moet.  In alle lessen hebben we spellen gedaan: De IJsmachine een soort tikspel maar dan veel leuker.  Het Knijperspel, je moest je eigen knijpers verdedigen en die van anderen af pakken.  Het spel met de Blauwe Bal, waar je rustig en gefocust moest zijn.  En ook een soort spel waar je elkaar van de mat af moest duwen, als je “af” was werd je veiligheidsadjudant. Zodat niemand zich pijn deed!"

"Wat ik vooral heb geleerd tijdens de lessen is om even een rustmomentje te nemen, even goed op je ademhaling te letten.  Ook heb ik geleerd om even te ontspannen.  Verder tel ik nu even tot 10 voor ik een beslissing neem en soms ga ik even in mijn rotskasteel, dan concentreer ik mij even op een ding en neem dan een beslissing."